Бързо брауни без брашно / Fast brownie without flour
5 с.л. масло
190 гр. натурален шоколад
1/2 ч.ч. лешници
1 ч.ч. захар
2 бр. яйца
1 шушулка или лъжичка екстракт от ванилия
За украса.
1 ч.ч. сладкарска сметана
1 1/2 с.л захар
1 с.л. лимонова кора
стрък мента
Начин на приготвяне.
Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете кръгла форма за торта ( с диаметър 20-23 см. ) с хартия за печене и я намажете с 1/2 ч.л. от маслото. Начупете шоколада и го сложете в подходяща за микровълнова фурна стъклена купа с останалото масло. Затоплете за 1 мин. на висока температура. Извадете от микровълновата и разбъркайте, докато се превърне в гладка смес. Сложете захарта, яйцата и ванилията в голяма купа и разбийте с тел до гладка смес. Добавете ядките и шоколада и разбъркайте със
силиконова шпатула, докато продуктите се смесят. Прехвърлете във формата за печете около 20-25 мин. или докато сладкиша се стегне отвън, но отвътре е още влажен. Охладете до стайна температура.
За украсата.Сложете всички продукти с изключение на ментата в купа и смесете с тел или миксер , докато сметаната започне да образува връхчета. Натрупайте сметаната в средата на сладкиша и украсете с мента.
Products.
5 tablespoons butter
190 g. black chocolate
1/2 cup hazelnuts
1 cup sugar
2 pcs. еggs
1 teaspoon vanilla extract
For decoration.
1 cup pastry cream
1 1/2 tablespoons sugar
1 tablespoon '' Limonchelo '' (or other liquor)
1 tablespoon lemon peel
sprig of mint
Method of preparation.
Preheat the oven to 180 degrees. Spread a round cake (with a diameter of 20-23 cm.) with baking paper and then brush with 1/2 tsp of the butter. Break the chocolate and put it in a suitable microwave glass bowl with remaining butter. Heat for 1 min. at a high temperature. Remove from microwave and stir until it becomes smooth. Put the sugar, eggs and vanilla in large bowl with wire and beat until smooth mixture. Add nuts and chocolate and mix with
silicone spatula until the products are mixed. Transfer to the baking about 20-25 min. or until cake tighten the outside, but inside is still moist. Cool to room temperature.
For decoration.
Put all products with the exception of mint in a bowl and mix with wire or mixer until the cream begins to form tips. Accumulate cream in the middle of the cake and decorate with mint.
Коментари
Публикуване на коментар