Пиле със сметана и горчица
Продукти.
200-250 гр. пил.филе
1 стрък праз
3-4 скилидки чесън
бяло вино
100 мл. сметана
1 с.л. дижонска горчица
розмарин
мащерка
зехтин
Начин на приготвяне.
Втрийте подправките във филето и запържете в тиган ( около 15 мин.).Накълцайте праза на ситно и го сложете в единия край на тигата с пилешкото.Смачкайте чесъна и добавете и него в тигана.Разбъркайте праза и прибавте малко бяло вино ( около 100 мл.).Когато филето е почти готово ( след 15 мин.) налейте сметаната и покрийте с капак или фолио.Гответе до сгъстяване на соса. При достигане на кулинарна готовност изключете котлона. Извадете филето и добавете 1с.л. горчица в соса, опитайте и подправете на вкус, ако е необходимо.
1 стрък праз
3-4 скилидки чесън
бяло вино
100 мл. сметана
1 с.л. дижонска горчица
розмарин
мащерка
зехтин
Начин на приготвяне.
Коментари
Публикуване на коментар