Пропускане към основното съдържание
Лесни яйчни хлебчета
Продукти.
700 гр. брашно
200 мл. прясно топло мляко
1 п. суха мая
8 с.л. олио
1 бр. яйце и 2 бр. белтъци
1 с.л сол ( без връх )
1 с.л. захар ( без връх )
Начин на приготвяне.
В голяма купа се смесват сухите продукти. Разбъркват се добре и постепенно се добавят млякото и яйцата. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса на топло за един час. Вече втасалото тесто се оформя на няколко малки хлебчета. Формата и големината е по желание. След което е нужно още около час втасване докато удвоят обема си. Печете на 180 градуса за 35-40 мин. или до златиста коричка. Когато хлебчетата са готови изключете фурната, отворете леко вратичката й, и ги оставете поне още 10-15 мин..
Коментари
Публикуване на коментар