Пиле ''Строганоф'' с крема сирене
Продукти.
350 гр. печени пилешки гърди нарязани на лентички
250 гр. гъби
1 бр. малка глава червен лук
15 гр. масло
1 1/2 с.л. брашно
350 гр. пилешки бульон
115 гр. крема сирене
1 1/2 ч.л. горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне.
Поръсете лентичките пилешко с черен пипер. Нарежете гъбите на тънки резени. Задушете лука за 2 мин. в голям тиган с малко зехтин. Добавете гъбите и задушете за още 7-8 мин. или докато омекнат. Прехвърлете в голяма купа. Разтопете маслото в тигана на умерен огън като добавите и малко зехтин. Сипете брашното и запържете, като бъркате, за 1-2 мин.. Добавете постепенно бульона. Варете, като бъркате, около 4-5 мин. или докато сосът се сгъсти. Намалете котлона. Добавете крема сиренето и горчицата, а след това и зеленчуците с отделените сокове. Задушете, докато всичко се затопли равномерно, но без да завира.
250 гр. гъби
1 бр. малка глава червен лук
15 гр. масло
1 1/2 с.л. брашно
350 гр. пилешки бульон
115 гр. крема сирене
1 1/2 ч.л. горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне.
Поръсете лентичките пилешко с черен пипер. Нарежете гъбите на тънки резени. Задушете лука за 2 мин. в голям тиган с малко зехтин. Добавете гъбите и задушете за още 7-8 мин. или докато омекнат. Прехвърлете в голяма купа. Разтопете маслото в тигана на умерен огън като добавите и малко зехтин. Сипете брашното и запържете, като бъркате, за 1-2 мин.. Добавете постепенно бульона. Варете, като бъркате, около 4-5 мин. или докато сосът се сгъсти. Намалете котлона. Добавете крема сиренето и горчицата, а след това и зеленчуците с отделените сокове. Задушете, докато всичко се затопли равномерно, но без да завира.
Коментари
Публикуване на коментар