Пилешка пиката
4 бр. пил. филе
2 с.л. брашно
За соса.
2 скилидки чесън ( ситно нарязани )
1 ч.л. лимонова кора ( настъргана )
2-3 с.л. лимонов сок
250
мл. пил. бульон
1 ч.л. царевично брашно, смесена с 1с.л. вода
2 с.л. каперси ( измити и отцедени )
магданоз
зехтин
Начин на приготвяне.
Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие. Поръсете пилешкото с брашно и изтупайте излишното количество. Задушете месето за около 4-5 мин. от всяка страна или докато стане златисто. Извадете и покрийте с фолио, за да се запази топло. Сложете чесъна в тигана и запържете. Добавете лим. кори, сокът и пил. бульон. Варете 2-3 мин. Сипете сместа с царевичното брашно и каперсите и оставете да ври докато се сгъсти. Прибавете магданоза. Сервирайте пилешкото, залято със соса.
Коментари
Публикуване на коментар