Свинско с марсала и зеленчуци
500 гр. свинско филе ( или по избор )
30 гр. брашно
20 гр. масло
150 мл. вино марсала ( или сладко розе )
черен пипер
зехтин
зеленчуци по избор
Начин на приготвяне.
Поръсете месото с черен пипер. Сложете брашното в найлонов плик. Добавете свинското и разклатете плика, за да ги набрашните добре. Намажете голям тиган със зехтин и половината масло. Задушете по няколко парчета от месото за около 3-4 мин. от всяка страна или докато се зачервят. Извадете парчетата филе и ги покрийте с фолио, за да се запазят топли. Добавете в тигана и останалото масло. Сложете зеленчуците и виното,и задушете за около 4-5 мин. или докато течността намалее. Върнете месото в тигана и ако се налага задушете за още 2-3 мин.. Поръсете с магданоз и сервирайте.
Коментари
Публикуване на коментар