Пропускане към основното съдържание
Царевичен хляб с песто и сушени домати
Продукти.
4 ч.ч. брашно
1 ч.ч. царевичен грис
1 бр. яйце
1/2 ч.ч. зехтин
300 мл. топла вода
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол ( или на вкус )
100-150 гр. сушени домати ( консервирани )
1 ч.л пресен босилек
1 ч.л. пресен риган
1 ч.л. пресен розмарин
2 ч.л. песто
1 пакетче суха мая
Начин на приготвяне.
В голяма купа се смесват сухите съставки, зехтина и яйцето.Билките и доматите се нарязват на ситно. Добавят се заедно с пестото към останалите съставки в купата. Разбъркват се добре и постепенно се налива от водата като се замесва не много меко тесто. От вече готовото тесто се оформя хляб с размери 30/15 или два по малки. Поставя се във форма за хляб и се оставя на топло за около час и половина. Може да се покрие с фолио, но не се маже с мазнина ( в него има достатъчно ). Когато хлябът удвои обема си се пече в предварително загряла фурна на 220 градуса около 10 мин. След това температурата се намаля на 180 градуса за още 20 мин. или докато се получи златиста коричка.
Коментари
Публикуване на коментар