Браунита с шоколад и крема сирене


Продукти.
90 гр. черен шоколад
3 с.л. масло
2 яйца
3/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. балпулвер
1/4 ч.л. сол

За пълнежа.
2 с.л масло ( размекнато )
85 гр. крема сирене
1/4 ч.ч. захар
1 с.л. брашно
1 яйце

Начин на приготвяне.
Разтопете шоколада и маслото и бъркайте до получаване на гладка смес. Разбийте яйцата в голяма купа. Добавете постепенно захарта и бийте, докато сместа стане гъста и бледожълта. Смесете брашното, бакпулвера и солта, и прибавете към яйчената смес. Прибавете с разбъркване постепенно и шоколада. Сипете половината тесто в намаслена 25-30 см.квадратна тава; оставете настрани.
За пълнежа разбийте маслото и крема сиренето до мека и пухкава смес. Добавете постепенно захарта. Сложете яйцето и брашното и разбъркайте добре. Сипете сместа върху тестото в тавата. И добавете останалото от кафявата смес. Печете на 160 градуса за 30-35 мин.. Оставете да изстине върху скара. Нарежете на блокчета.

Коментари

Реклама

Популярни публикации