Скариди в доматен сос
Продукти.
2 глави лук
5 скилидки чесън
Пресен джинджифил ( колкото орех )
4-5 бр. домати
150 гр. кокосово мляко ( или течна сметана )
200-250 гр. скариди
100-150 гр. спанак
сол, черен и червен пипер, кимион и по избор - къри, куркума, чили ( всички подправки на вкус )
1-2 с.л. олио
Начин на приготвяне.
В дълбок съд слагате нарязаните на ситно глави лук, чесън и джинджифила. Задушавате до омекването им и добавяте подправките. Пържите още 2-3 мин.. Прибавяте доматите и готвите още 5-6 мин. до сгъстяване на соса. Слагате и кокосовото мляко за още малко ( около 3-4 мин.)
и завършвате със скаридите и спанака за около 6-7 мин. до готовност.
2 глави лук
5 скилидки чесън
Пресен джинджифил ( колкото орех )
4-5 бр. домати
150 гр. кокосово мляко ( или течна сметана )
200-250 гр. скариди
100-150 гр. спанак
сол, черен и червен пипер, кимион и по избор - къри, куркума, чили ( всички подправки на вкус )
1-2 с.л. олио
Начин на приготвяне.
В дълбок съд слагате нарязаните на ситно глави лук, чесън и джинджифила. Задушавате до омекването им и добавяте подправките. Пържите още 2-3 мин.. Прибавяте доматите и готвите още 5-6 мин. до сгъстяване на соса. Слагате и кокосовото мляко за още малко ( около 3-4 мин.)
и завършвате със скаридите и спанака за около 6-7 мин. до готовност.
Коментари
Публикуване на коментар