Селски френски хляб без месене

Продукти.
4 ч.ч. брашно ( и около 2 с.л за поръсване )
2 ч.л. сол
2 ч.ч. хладка вода
2/3 с.л. захар
2 с.л. масло
2 с.л. олио
1 пакетче суха мая

Начин на приготвяне.
Всички съставки се смесват в голям съд, до получаването на лепкаво тесто. Завива се с фолио и се оставя да втаса за минимум 12 часа. Вече втасалото тесто се разделя с вилица на две и пак с нейна помощ ( понеже е лепкаво ), се загребва от всяка стена на купата за да се извадят двете части. Оформят се на хлебчета и се оставят за още 30 мин. на стайна температура да удвоят обема си. След второто втасване се поръсват леко с брашно и се слагат във вече загрята фурна на 220 градуса.  Пекат се около 10-15 мин. след което градусите се намалят на 190-180. Пече се до получаването на златиста коричка.

Коментари

Реклама

Популярни публикации