Свински гърди в доматено-винен сос
Продукти.
1 кг. св. гърди
250 мл. дом. пюре
250 мл. червено вино
1 глава чесън
50 гр. зелени маслини
5-6 бр. чери домати
розмарин
черен пипер
сол
зехтин
Начин на приготвяне.
В удобна за вас тава запържвате зехтина с гърдите за около 2-3 мин. ( с коста нагоре, после обръщате ) на котлон. След като месото се запечата , разрязвате главата чесън на две и добавяте и нея. Идва ред на виното, дом.пюре, маслините и доматчетата.Когато сосът заври добавяте подправките, завивате с алуминиево фолио и печете във фурна на 170-180 градуса за около 2 часа. Когато ястието е готово, месото се изважда в отделна чиния, а соса се прецежда през цетка. Гърдите се поднасят топли, залети с доматено-винения сос.
250 мл. дом. пюре
250 мл. червено вино
1 глава чесън
50 гр. зелени маслини
5-6 бр. чери домати
розмарин
черен пипер
сол
зехтин
Начин на приготвяне.
В удобна за вас тава запържвате зехтина с гърдите за около 2-3 мин. ( с коста нагоре, после обръщате ) на котлон. След като месото се запечата , разрязвате главата чесън на две и добавяте и нея. Идва ред на виното, дом.пюре, маслините и доматчетата.Когато сосът заври добавяте подправките, завивате с алуминиево фолио и печете във фурна на 170-180 градуса за около 2 часа. Когато ястието е готово, месото се изважда в отделна чиния, а соса се прецежда през цетка. Гърдите се поднасят топли, залети с доматено-винения сос.
Коментари
Публикуване на коментар