Лучен мармалад
Продукти.
2 средно големи глави червен лук
2 с.л. зехтин
200 мл. вода
2 с.л. балсамов оцет
200 мл. розе ( може и обикновено червено вино )
3-4 с.л. кафява захар
щипка розмарин
Начин на приготвяне.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава до омекване. След това добавяте оцета и виното. Оставя се да поври още 10-15 мин.. Получава се сгъстяване и на този етап ( лукът все още не е напълно готов ) добавяте водата и захарта. Оставяте за още 15-20 мин. да се готви или докато лука е напълно омекнал. Накрая поръсвате с розмарин и поднасяте топъл. Перфектна добавка е за всякакъв вид месо.
2 с.л. зехтин
200 мл. вода
2 с.л. балсамов оцет
200 мл. розе ( може и обикновено червено вино )
3-4 с.л. кафява захар
щипка розмарин
Начин на приготвяне.
Коментари
Публикуване на коментар