Прасковен кухен
За блата :
1 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. пудра захар
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.ч. студено масло
За пълнежа :
400 гр. праскови от консерва
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/4 ч.л. сол
3 с.л. брашно
Начин на приготвяне.
Разбъркайте в купа брашното, пудрата захар, солта и маслото до получаване на ронлива смес. Разстелете в ненамаслена тава. Подредете прасковите върху блата. Разбийте с тел захарта, солта, брашното, яйцата и сметаната до получаване на хомогенна смес и залейте прасковите. Печете на 230 градуса 10 мин.. Намалете фурната на 160 градуса и печете още 35 мин. или докато средата се стегне.Поднесете топъл или студен.
Коментари
Публикуване на коментар