Свински ребърца в портокалова марината
500 гр. св. ребра
сокът на 1 портокал
1 голяма глава лук
3 скилидки чесън
50 мл. водка ( може и ракия )
щипка риган
щипка смян кориандър
100 мл. вода
сол на вкус
Начин на приготвяне.
Ребрата се поставят в тава за печене. Натъркват се добре с подправките и солта. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се прибавят към ребрата. Заливат се с портокаловия сок и алкохола. Завивате с фолио и оставяте ребрата за една нощ в маринатата ( ако нямате възможност 3-4 часа са достатъчни ). На другия ден оставяте ребрата на стайна температура да починат около час и печете директно с маринатата ,и фолиото за 1 час на 220 градуса. Когато са готови , отстранете фолиото и запичате за още 15 мин. до получаването на кафява коричка.
Коментари
Публикуване на коментар