Тас кебап със сметана

Продукти.
1 глава лук
2 скилидки чесън 
2  домата на кубчета 
500 гр. свинско месо
1 с.л. доматено пюре
4 с.л. заквасена сметана  
250 гр. гъби
зехтин
сол и черен пипер 

Начин на приготвяне.
Обелете и нарежете лука и чесъна на едро. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.  Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тенджера и запържете лука и чесъна. Щом лукът омекне, добавете нарязаното на кубчета свинско месо /може да използвате пилешко, пуешко или агнешко/. Разбъркайте. Щом месото промени цвета си, добавете доматеното пюре. Разбъркайте и добавете и нарязаните домати. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавяте и сметаната и гответе тас кебапа на слаб огън 25-30 минути. 
  

Коментари

Реклама

Популярни публикации