Продукти.
2 бр. патладжани
100 гр. обикновено краве сирене
100 гр. топено сирене ( по ваш избор )
100 гр. сирене чедър ( или друго с наситен аромат )
150 гр. кашкавал
1 средно голяма глава лук
50 гр. натрошени орехи
2 с.л. зехтин
Патладжаните се измиват и разрязват на две. С лъжица се издълбават, за да се получат лодки. Вече издълбаните патладжани се слагат в тава с вода ( около един пръст) и се запичат във фурна за 10-15 мин. на 240 градуса. Отстранената месеста част от патладжаните се нарязва на ситно и се карамелизира в зехтина до омекване. Прибавят се първо лукът и след това сирената.Запържването на продуктите трае около 20 мин. общо. След като са готови , отстраняват се от огъня и се прибавят орехите. Разбърква се добре. С вече готовата смес се пълнят лодките и отгоре се поръсват с настъргания кашкавал. Връщат се във фурната до запичане на кашкавала.
Коментари
Публикуване на коментар