Мус от авокадо
Продукти.
2 бр. авокадо ( добре узрели )
1 бр. средно голяма зелена ябълка
1 с.л. горчица
сокът на половин лимон
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне.
Двата плода авокадо се разполовяват ( това става като се направи разрез по цялата дължина на плода ). Внимателно с лъжица се отстранява костилката и пак с лъжица се загребва от месестата част на плода. Корите който са във формата на лодки могат да бъдат използвани за аранжировка. Ябълката и лукът се настъргват на ситно и се добавят към авокадото.Разбърква се добре и към тях прибавяте останалите продукти. Последната стъпка е пасиране с пасатор до получаване на пухкав и лек мус. Подходящ е както за салатен дресинг така и за овкусяване на различни печени меса.
2 бр. авокадо ( добре узрели )
1 бр. средно голяма зелена ябълка
1 бр. средно голяма глава лук
1 с.л. бяло вино1 с.л. горчица
сокът на половин лимон
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне.
Двата плода авокадо се разполовяват ( това става като се направи разрез по цялата дължина на плода ). Внимателно с лъжица се отстранява костилката и пак с лъжица се загребва от месестата част на плода. Корите който са във формата на лодки могат да бъдат използвани за аранжировка. Ябълката и лукът се настъргват на ситно и се добавят към авокадото.Разбърква се добре и към тях прибавяте останалите продукти. Последната стъпка е пасиране с пасатор до получаване на пухкав и лек мус. Подходящ е както за салатен дресинг така и за овкусяване на различни печени меса.
Коментари
Публикуване на коментар