Хрупкави фаранзели


Продукти.
1 пак. суха мая
1 1/2 ч.ч. топла вода
1 с.л. захар
2 ч.л. сол
1 с.л. олио
4 ч.ч. брашно
сусам

Начин на приготвяне.
В купа разтворете маята в 1/2 ч.ч. топла вода. Добавете захарта, мазнината, солта и останалата вода и бъркайте, докато се размесят.Сипете с разбъркване брашното до получаване на хомогенна смес. Не месете. Покрийте и оставете да втаса 1 час на топло. Когато удвои обема си, ударете тестото с юмрук. Сложете на набрашнена повърхност и разделете на две равни части. Покрийте ги и оставете да престоят 10 мин.. Разточете всяка част на правоъгълник. Навийте на руло, като започнете от дългата част и запечатайте канта. Намаслете тава и сложете франзелите с канта надолу. Покрийте ги и оставете да втасат около 45 мин.. С остър нож направете върху всяка франзела 5 диагонални резки и поръсете със сусам. Печете на 200 градуса 30-35 мин..

Коментари

Реклама

Популярни публикации