Печено пилешко с наденица
Продукти.
Около килограм пилешко
2 парчета наденица
зелени маслини
пресен риган
1 лимон
250 г чери доматчета
няколко скилидки чесън
сол
черен пипер
зехтин
Начин на приготвяне.
Постелете тава с хартия за печене и наредете парчетата пиле. Разрежете наденицата по дължина и сложете парчетата в тавата. Разпръснете маслините върху месото, както и чери доматчетата. Накъсайте листата риган и добавете скилидките чесън. Подредете и резените лимон. Накрая поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Сложете пилето да се пече в предварително загрята фурна - на 200 градуса за около 40-45 мин..
2 парчета наденица
зелени маслини
пресен риган
1 лимон
250 г чери доматчета
няколко скилидки чесън
сол
черен пипер
зехтин
Начин на приготвяне.
Постелете тава с хартия за печене и наредете парчетата пиле. Разрежете наденицата по дължина и сложете парчетата в тавата. Разпръснете маслините върху месото, както и чери доматчетата. Накъсайте листата риган и добавете скилидките чесън. Подредете и резените лимон. Накрая поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Сложете пилето да се пече в предварително загрята фурна - на 200 градуса за около 40-45 мин..
Коментари
Публикуване на коментар